top of page

MonChou taart met 3 verschillende variaties

Wel een beetje vreemd, de mussen vallen van het dak en ik ben de agenda aan het vullen met workshops voor het najaar, want voor je het weet is het weer Kerstmis!

We hebben weer hele leuke ideeën voor het najaar. Hidde de Brabander komt langs voor een ijsworkshop en ik heb chefkok Rob uitgenodigd om een inspirerende (kerst)dessert-workshop te geven. Natuurlijk gaan we weer een workshop brood-basis geven, ook de workshop worstenbroodjes komt in de agenda en rond Sinterklaas en Kerst komen we met thema workshops. We gaan ook nog een workshop cupcakes en decoreren geven. Plannen en ideeën genoeg in ieder geval.


Gisteren hebben we een van de laatste workshops voor de vakantie gegeven. We hebben heerlijke Italiaanse broden gemaakt met fool-proof recepten, zodat je zelf thuis aan de slag kunt. Dat vind ik zo fijn van de Italiaanse keuken. Eenvoudige recepten, zonder al te veel poespas, en ongekend resultaat. Zo lekker! We hebben ook nog pizza’s, focaccia’s en ciabatta’s gemaakt. Deze workshop gaan we zeker herhalen! Mocht jij nou nog een goed idee hebben of een verzoek voor een bepaalde workshop, dan hoor ik het graag van je. Je kunt je bericht achterlaten in de comments onder deze blog.


Er staan nog enkele privé-workshops gepland en in de laatste weken van augustus gaat hier de oven echt 2 weken uit. Dan rusten we lekker even uit.


Wil jij met deze warme temperaturen ook de oven uitlaten en toch een taart maken? Dan heb ik nog een lekker receptje voor je. Een heerlijke MonChou taart met wat verschillende ideetjes voor een topping. Voor de bodem kun je variëren door naar keuze Digestive, Bastogne, Lotus of Maria biscuitjes gebruiken. Ik gebruik ook vaak kruimels van bijvoorbeeld een biscuit die ik nog in de diepvries heb, of een mengeling van deze biscuit en koekjes. Zo kun je volop variëren met smaak. Heerlijk fris en toch heel feestelijk.


Geniet van de zomer!


Liefs Manuela


Recept MonChou taart

Dit basis recept is voor een taart van Ø 24 cm (8-10 personen)


Bekleed een springvorm met bakpapier. Klem het bakpapier tussen de ring en de bodem en snijd stroken om de randen te bekleden. Het is fijn om de springvorm eerst even in te vetten met bakspray, zo blijven de stroken tegen de rand goed zitten.


200 g koekjes naar keuze, verkruimeld

75 g boter, gesmolten


Smelt de boter en doe dit bij de verkruimelde koekjes. Meng het goed door elkaar en bedek de bodem van de taart hiermee. Zet in de koelkast om op te stijven.


Maak ondertussen de MonChou vulling.


6 g gelatine

250 g slagroom, lobbig geklopt; yoghurtdikte

600 g MonChou (in wikkel) op kamertemperatuur

150 g witte basterdsuiker

1 st. limoen (sap en rasp)


Laat de gelatine weken in ruim koud water. Zet opzij.

Klop de slagroom lobbig en zet het afgedekt terug in de koelkast.

Klop met een platte haak of met een handmixer de MonChou samen met de basterdsuiker glad.

Rasp de limoen en pers de limoen uit. Doe het sap in een steelpannetje en breng het tegen de kook. Zet van het vuur en doe de geweekte gelatine erbij met aanhangend vocht. Zorg dat alle gelatine oplost in de warme pan. Doe dit samen met de rasp bij het MonChou mengsel. Spatel het door met de hand. Spatel dan de lobbig geklopte slagroom erdoor.

Schenk dit op de koekkruimel bodem en zet terug in de koelkast om op te stijven.

Maak ondertussen een topping zoals bijvoorbeeld:


Topping variaties


Geroosterde aardbeien

250 g Aardbeien, schoongemaakt

40 g honing

25 g balsamico-azijn


Doe de schoongemaakte aardbeien op een bakplaat en besprenkel dit met de honing en de balsamico azijn. Rooster de aardbeien ca. 20-25 minuten op 165°C.

Laat het afkoelen voor je het op de taart doet.


Frambozencoulis

250 g Frambozen (kan ook met diepvries frambozen

50 g suiker

20 g citroen- of limoensap


Breng de frambozen met de suiker en sap aan de kook. Laat het 3-5 minuten doorkoken.

Zeef de coulis naar keuze. Laat het afkoelen voor je het op de taart doet en decoreer met nog wat hele frambozen.


Mangocompote

1 st. mango (eetrijp)

Sap van ½ limoen

20 g geleisuiker, speciaal

Rode peper naar smaak


Schil en snijd de mango in blokjes. Breng het met de limoensap aan de kook en doe er de geleisuiker erbij. Snijd de rode peper heel fijn en voeg toe aan de compote. Laat de compote onder voortdurend roeren 3 minuten doorkoken. Laat de compote afkoelen en schep dit in het midden van de MonChou


taart.


Ik ben benieuwd met welke topping je deze taart gaat maken!


Eet smakelijk in ieder geval!

272 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page