top of page
Foto van schrijverManuela van der Heijden

Een lekker Paasdessertje

In de Paasworkshop waarin we verschillende producten voor de Paasbrunch hebben gemaakt, zoals een heerlijk chocoladebrood van getoerd gerezen deeg en een hartige cro-madame. Een Paasfeestbrood met amandelen, amaretti en abrikozen en van die schattige vogelnestjes met rozijnen, hazelnoten en spijs, hebben we op de valreep ook nog lemoncurd lava cakejes gemaakt.


Misschien was je toch al van plan om zelf lemon curd te maken? Als je het mij vraagt, mag deze niet ontbreken bij een Paasontbijt. Heerlijk op een snee Paasstol of rozijnenbrood.

Ik geef je een recept welke wij in de bakkerij maken. Hier vullen wij ook onze befaamde lemon-meringue tartelettes mee.


Het is even opletten en vergt misschien wat geduld om het maken. Laat het niet te warm (koken) worden, anders krijg je een roerei met citroen en dat is niet de bedoeling. En blijf het goed door roeren. Eenmaal onder de knie en je wilt nooit meer lemoncurd uit een potje. Dit is zoveel lekkerder


Lemon curd

 

Ingrediënten

225 g  boter

188 g  witte basterdsuiker

90 g    citroensap

150 g  ei

15 g    citroenrasp

 

Werkwijze

De boter en de suiker worden gesmolten. Voeg het citroensap toe en breng de massa aan de kook. Haal van het vuur en laat iets afkoelen, doe er de eieren er in 1 keer bij. Laat de massa garen tot maximaal 85°C onder voortdurend roeren. Zeef de massa. Tenslotte wordt het citroenrasp erbij gevoegd. Dek af met folie en laat het afkoelen.



Lemoncurd Lava cakejes

 

120 g  witte chocolade (druppels of in kleine stukjes gebroken)

113 g  boter

95 g    bloem

Snuf    zout

50 g    poedersuiker

4          eieren (maat M)

4          eidooiers

225 g  lemoncurd

Rasp van een citroen

Vanille-extract

 

-      Smelt de witte chocolade samen met de boter.

-      Meng de bloem met het zout en de poedersuiker en zeef dit boven de gesmolten chocolade en boter. Meng dit door elkaar.

-      Meng dan de eieren, eidooiers, lemoncurd, citroenrasp en de vanille.

-      Meng dit dan met het chocolade-botermengsel.

-      Giet het beslag in goed ingevette bakvormpjes of ovenvaste schaaltjes.

-      Bak de cakejes in maximaal 10 minuten op 180ºC (tijd is afhankelijk van de grootte van het vormpje.

-      Bestrooien met poedersuiker.

 

Warm serveren.  Lekker met een bolletje (sorbet)ijs en frambozensaus.

 

De cakejes kun je ongebakken invriezen, laat ze voor gebruik eerst even ontdooien en bak ze af zoals hierboven beschreven.



136 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page