top of page

Met deze baktips krijg je het beste resultaat – deel 3

Of je nu een enthousiaste thuisbakker bent of een beginner die net begint met het verkennen van het bakken, je bent hier aan het juiste adres. Ik deel graag mijn tips en trucs die je zullen helpen bij het creëren van de lekkerste baksels. Lees snel verder voor deel 3 van mijn baktips.Tip 1 | Weeg alles van tevoren af; maak een mise-en-place

Als je gaat bakken, zorg dan dat je al je ingrediënten van tevoren afweegt en klaar zet. Dit voorkomt dat je iets vergeet. Je kunt dit zelfs al de avond van tevoren doen, zodat de ingrediënten die op kamertemperatuur dienen te zijn, al op temperatuur zijn als je gaat bakken.


Tip 2 | Vries restjes in

Vaak houd je een stukje deeg over. Je kunt dit prima invriezen. Pak het in folie en schrijf wat voor deeg het is en de datum erop. Vaak kun je van wat restjes bij elkaar weer een hele taart bakken of een bakplaat vol met koekjes.


Mocht je wat beslag voor biscuit over hebben, bak het dan af op een plaatje en vries dit ook in. Restjes biscuit kun je trouwens ook gebruiken om te verkruimelen en dan als bodem van een cheesecake gebruiken.


Vulling kun je vaak ook invriezen, zoals bijvoorbeeld cremeux, mousse of ganache. Banketbakkersroom is niet geschikt om in te vriezen. Bij ontdooien gaat het schiften.

Tip 3 | Thermometer

Een goede thermometer is haast onmisbaar als je gaat bakken. Een cake is gaar als de kern temperatuur tussen de 94 en 96 graden Celsius is. Dit geldt ook voor een brood.

En als je bijvoorbeeld kookschuim gaat maken is de thermometer onmisbaar. Ook bij het maken van een lemoncurd is het handig om een thermometer te gebruiken.Tip 4 | Brooddeeg laten rijzen

Om een brooddeeg te laten rijzen gebruik ik noppenfolie. Leg het met de nopjes op het deeg. Dat plakt niet aan het deeg en houd de warmte en vocht vast.


Tip 5 | Soezen bakken

Als je soezen bakt, zorg ervoor dat ze goed gaar zijn, voordat je ze uit de oven haalt.

Laat aan het einde van de baktijd de soezen nog 5 minuten in de oven staan met de deur open. Zo gaat het vrijgekomen vocht uit de oven en bak je de soezen mooi gaar en droog je ze een beetje, zodat ze niet meer inzakken.125 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page