top of page

Met deze bakspullen in huis word jij een echte thuisbakker!

Als je gaat bakken wil je natuurlijk niets liever dan dat je baksels lukken. Dat begrijp ik helemaal. Om een zo goed mogelijk resultaat te krijgen, zorg je in eerste instantie voor de juiste grondstoffen. Maar het hebben van goede bakspullen is net zo belangrijk. Om je op weg te helpen heb ik de bakspullen waar je echt niet zonder kunt op een rijtje gezet. Lees snel verder onder de foto.Mixer

Een goede mixer is naast een goede oven misschien wel het allerbelangrijkste voor een thuisbakker. Of je nu gaat voor een handmixer of voor een complete machine, een mixer is echt onmisbaar in de keuken. Het maakt het bakken net even wat makkelijker en sneller.


Spatels

Wat mij betreft heb je nooit genoeg spatels in huis. Een spatel gebruik je vaak om het beslag uit de kom te schrapen. Ik haal altijd een voorraad spatels bij de Ikea. Die zijn erg prettig en lekker goedkoop. Zorg ook voor een aantal spatels die hitte bestendig zijn. Die zijn handig om te gebruiken als je karamel maakt.


Thermometer

Een thermometer is echt onmisbaar tijdens het bakken, zeker als je misbaksels wilt voorkomen. Met een thermometer kun je controleren of je chocolade op de juiste temperatuur is of je suikerwater, maar het is ook handig om te checken of de oven wel warm genoeg is. Ik gebruik zelf de kernthermometer met een draadje.


Deegroller

Of je nu koekjes gaat bakken of een appeltaart, een goede deegroller heb je nodig. Een deegroller gebruik je om het deeg mooi en gelijkmatig uit te rollen.


Deegkrabber

Een krabbertje of deegkrabber gebruik je als je deeg wilt maken op de werkbank of het deeg wilt verdelen. Daarnaast kun je de krabber ook gebruiken om de beslagkom leeg te maken en je aanrecht mee schoon te maken. Echt onmisbaar tijdens het bakken als je het mij vraagt.


Garde

Een garde mag echt niet ontbreken in de keuken van een thuisbakker. Zorg voor een aantal goede gardes in verschillende maten om iets op te kloppen of door te roeren.


Bakvormen

Zorg voor een paar standaard bakvormen in verschillende maten in het rond of vierkant. Wil je helemaal losgaan haal dan een paar leuke vormen in huis zoals bijvoorbeeld een hartje. Verschillende maten taartpannen zijn ook altijd erg handig om in huis te hebben als je gaat bakken.


Weegschaal

Een digitale weegschaal die het gram per gewicht aangeeft is handig om de juiste hoeveelheid af te kunnen wegen. Soms moet je op gram nauwkeurig wegen en dan is een precisieweegschaal die 10e grammen aangeeft onmisbaar.


Spuitzakken en spuitmondjes

Spuitzakken gebruik ik met regelmaat. Ik zorg daarom altijd voor een voorraad wegwerpspuitzakken. Let wel op de kwaliteit want niets is zo vervelend als een spuitzak die openklapt. Haal ook meteen verschillende uitvoeringen en maten spuitmondjes in huis zodat je vrijwel alles kunt maken.


Beslagkommen en schaaltjes

Tot slot zijn goede beslagkommen en schaaltjes in verschillende maten natuurlijk ook echt onmisbaar in de keuken van een thuisbakker. Zorg dat je minstens 3 beslagkommen in huis hebt. Veel recepten maak je in verschillende stappen die je later pas samenvoegt. Schaaltjes in verschillende maten zijn dan weer erg handig om je ingrediënten in af te wegen op de weegschaal. Zo kun je alles afwegen voordat je gaat bakken en voorkom je dat je iets vergeet toe te voegen.


Bakkershart winkel


Twijfel je toch nog welke materialen je nodig hebt of dat de kwaliteit wel goed is? Kom gerust eens langs in mijn winkel. Ik verkoop de basismaterialen zoals bijvoorbeeld de thermometer met draad, precisieweegschaal, bakvormen en nog veel meer.


En je kunt ook meteen de juiste grondstoffen meenemen. Ideaal toch? Maak een afspraak om eens langs te komen of nog leuker, boek een workshop en schaf daarna de bakspullen aan om thuis verder te bakken.

210 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page