top of page

Handige baktips voor het beste resultaat – deel 1

Tijdens het bakken kan er helaas ook wel eens iets mis gaan, maar geen nood! Ik ga je helpen met tips. In deze reeks geef ik je niet alleen handige baktips maar zal ik je ook wat kleine trucs leren waardoor het bakken nog makkelijker wordt. Lees snel verder voor deel 1 van mijn baktips.


Tip 1

Lees het recept eerst goed door voordat je gaat beginnen. Een goede voorbereiding is namelijk het halve werk. Zorg ervoor dat je het recept van binnen en buiten kent voordat je gaat beginnen. Zo weet je wanneer je bijvoorbeeld wanneer je iets moet voorbereiden en wat de voorbereidingstijd is.


Tip 2

Iedere oven werkt anders en daardoor kan de temperatuur ook afwijken. Controleer daarom voordat je baksel de oven in gaat of de oven de juiste temperatuur heeft. Dit kun je eenvoudig meten met een kernthermometer of een (losse) oventhermometer.


Tip 3

Bij de meeste recepten is het belangrijk dat de ingrediënten op kamertemperatuur zijn.

Zet daarom de avond ervoor bijvoorbeeld de boter al uit de koelkast. Eieren hoef je trouwens niet in de koelkast te bewaren. Die staan bij mij ook gewoon altijd in de bakkerij.


Tip 4

Heb je het volledige recept gelezen zet dan alle ingrediënten alvast klaar en weeg alles zorgvuldig af. Zo weet je zeker dat je niets vergeet en kom je halverwege het bakken ook niet voor een verrassing te staan.


Tip 5

Voor sommige recepten moet je alvast voorbereidend werk doen zoals bijvoorbeeld rozijntjes weken. Dit kun je het beste de dag van te voren doen. Week de rozijntjes 20 minuten in lauw warm water en giet ze vervolgens af in een zeef of vergiet. Laat ze hierin zitten om te drogen en schud ze regelmatig om. Op deze manier worden ze winddroog en kun je ze de volgende dag gebruiken om te bakken.

136 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page