top of page

En ineens is het volop zomer!

Hier waren we allemaal echt aan toe! Na een koud en nat voorjaar is het ineens zomer. Er poppen gelijk allerlei barbecue recepten in mij op. Ik wil een buikspek grillen, spareribs maken of een procureur langzaam garen. Lekker met koolsalade erbij en een heerlijk zelf gebakken stokbrood of ciabatta.

Tijdens de workshop Italiaans brood van 9 juli ga ik je leren hoe je een ciabatta maakt. Helaas is deze workshop al helemaal uitverkocht, en dat is echt heel snel gegaan. Wil je toch brood leren maken dan heb ik nog een paar plekjes vrij bij de workshop basis brood.


Terug naar de zomerse recepten voor bij de barbecue. Ik geef je graag mijn eenvoudig recept voor een heerlijke en snelle koolsalade. Deze doet het altijd goed bij de barbecue. En een heerlijk dessertje voor na de barbecue mag natuurlijk ook niet ontbreken. In dit dessert zit Lemon Curd verwerkt. Lemon Curd is een heerlijke vulling voor taarten, en past heel goed bij allerlei desserts. Lemon Curd wordt normaal gesproken geserveerd bij scones of gewoon op een simpele boterham kan natuurlijk ook.


Het recept voor de lavacakejes zou je ook op de barbecue kunnen bereiden. Het fijne ervan is dat je dit van tevoren kunt voorbereiden. Maak dan meer dan dat je nodig hebt. Ongebakken kun je deze namelijk heel goed invriezen, zodat je de volgende keer lekker snel klaar bent.


Snelle koolsalade


300 g gesneden witte kool (1 zak)

300 g gesneden rode kool (1 zak)

150 g gesneden wortel (1 zak julienne gesneden)

3 flinke eetlepels mayonaise

2 eetlepels volle kwark

1 eetlepel mosterd

Honing naar smaak

Limoen

Zout

Peper

Nootmuskaat

Selderijzout


Doe de gesneden groenten in een ruime schaal. Doe de mayonaise, kwark en mosterd erbij en meng alles door elkaar. Maak de salade op smaak met honing, rasp de limoen en pers het sap eruit. Meng de sap en rasp door de salade. Breng de salade op smaak met zout, peper, beetje nootmuskaat en selderij zout. Dek de salade af en zet koel tot gebruik.


Lemon Curd


Weeg de ingrediënten voor de Lemon Curd zorgvuldig af en maak het recept stap voor stap. De Lemon Curd kun je ongeveer 2-3 weken in een goed afgesloten pot in de koelkast bewaren.


225 g boter

188 g witte basterdsuiker

90 g citroensap

150 g ei

15 g citroenrasp

  1. Smelt de boter en de suiker

  2. Voeg het citroensap toe en breng de massa aan de kook

  3. Haal van het vuur en laat iets afkoelen, doe de eieren erbij en laat de massa garen tot 85 graden. Om er zeker van te zijn dat er geen stukjes gestolde ei in de curd zitten, haal je de curd even door een zeef.

  4. Tenslotte wordt het citroensap erbij gevoegd. Dek af met folie en laat het afkoelen.

Lemon Curd Lava cakejes


120 g witte chocolade (druppels of in kleine stukjes gebroken)

113 g boter

95 g bloem

1 g zout

50 g poedersuiker

200 g eieren

80 g eidooiers

225 g lemoncurd

Rasp van een citroen

Vanille-extract

  1. Smelt de witte chocolade samen met de boter

  2. Meng de bloem met het zout en de poedersuiker en zeef dit boven de gesmolten chocolade en boter. Meng dit door elkaar.

  3. Meng de eieren, dooiers, Lemon Curd, citroenrasp en vanille door elkaar.

  4. Meng vervolgens dit mengels met het chocolade-botermengsel.

  5. Giet het beslag in een goed ingevette bakvormpjes of ovenvaste schaaltjes.

  6. Bak de cakejes in ca. 10 minuten op 180 graden.

  7. Bestrooien met poedersuiker.

De cakejes zijn het lekkerst als je ze warm serveert met een bolletje (sorbet)ijs en frambozensaus. De cakejes kun je ongebakken invriezen, laat ze voor het gebruik eerst even ontdooien en bak ze af zoals hierboven beschreven.


Geniet van deze recepten en van de lange zomeravonden! Heb je één van mijn recepten gemaakt dan zou ik het leuk vinden als je het resultaat via social deelt met #bakkershart

125 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page