top of page

Over Bakkershart 

Manuela van der Heijden

Een workshopruimte hebben en bak- en kookworkshops geven, was nog een droom van mij. Na mijn avontuur bij Heel Holland Bakt 2016 heb ik besloten om van deze droom werkelijkheid te maken.

Mijn vader Jos van der Heijden was bakker. Niet omdat zijn vader Harry van der Heijden, mijn opa, een opvolger nodig had. Zijn broer Ad nam de bakkerij in Oud Gastel al over. Mijn vader is bakker geworden om dat hij de gedrevenheid en de passie voor het bakkersvak had. Hij was, net als zijn vader, een trotse bakker, met liefde voor het ambacht. Het bakken is ons met de paplepel ingebracht. En het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Sinds mijn vader geen bakkerij meer had, ben ik zelf thuis gaan bakken.

Zelf vind ik het belangrijk, dat ik weet wat ik eet.  Door het zelf te maken weet je precies wat erin gaat. Je kiest voor de beste kwaliteit en de lekkerste grondstoffen. Dat leer ik je ook in de workshops.

 

Workshops

Ik vind het belangrijk om producten te maken zonder kunstmatige toevoegingen of verbetermiddelen. Ik gebruik dit zelf ook niet.

Je leert van mij bakken vanaf de basis. Door enthousiast te zijn over het ambacht, leer ik je graag de fijne kneepjes van het vak.

Zowel brood als banket. Regelmatig worden er ook cursussen gegeven, waarbij alle aspecten voorbij komen. Dit alles in een gezellige ambiance en ontspannen sfeer.

Ook nodig ik graag gastdocenten uit om een workshop te komen geven. Tot mijn vaste gastdocenten behoren niet minder dan Meesterpatissier Hidde de Brabander en de Vlaamse bakker Stefan Elias.

Via deze site kun je inschrijven voor de workshops, cursussen of masterclasses. Ik plan regelmatig nieuwe in en via de nieuwsbrief houd ik je graag op de hoogte van wat er allemaal op de agenda staat.

bottom of page